Rozsmakuj się w Sercu Kaszub
Lokalna Organizacja Turystyczna, Patrycja Weiher, Dominika Cysewska
Wydano na zlecenie Lokalnej Organizacji Turystycznej SERCE KASZUB
Miejsce i rok wydania: Kościerzyna, 2022r.
ISBN/ISSN: 978-83-67281-04-1
Kategoria: Informatory krajoznawcze i foldery
Licza tomów: 1
Gdzie można kupić zgłaszaną publikację?
Rekomendacja zgłaszającego:
Publikacja jest idealnym kompendium wiedzy dla wszystkich miłośników turystyki kulinarnej. W przewodniku znajduje się historia kuchni kaszubskiej, mnóstwo ciekawostek i kaszubski słowniczek kuchenny. Czytelnik znajdzie tutaj przepisy na tradycyjne dania, których tajemnica doskonałego smaku ukryta jest w recepturach z ksiąg kucharskich babć i prababć. Dzięki przepisom na lokalne potrawy czytelnicy mogą rozsmakować się w Kaszubach we własnym domu. W przewodniku sporo miejsca poświęcono liście wyśmienitych restauracji, które przyciągają zapachem świeżych dań, niezwykłym klimatem i smakiem.